Wpisy użytkownika Wiedźma1 z dnia 21 maja 2015

Liczba wpisów: 2

malgorzata.g1
 
*100% olej z pestek truskawki to produkt pozyskiwany w wyniku tłoczenia "na zimno" pestek truskawki.*
Dzięki tej metodzie tłoczenia w oleju pozostają naturalne i niezmienione kwasy tłuszczowe, antyutleniacze oraz inne substancje aktywne będące idealnym kosmetykiem dla naszego ciała.

1.jpg


*Cena* 26,53zł za 30 ml

*Dostępność* www.sklep.olvita.pl/product-pol-8-Olej-z-pestek-…

*Zastosowanie:*
•Działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo.
•Doskonale nawilża, pozostawia skórę jedwabiście gładką.
•Jest pomocny przy leczeniu skóry trądzikowej.
•Spłyca drobne zmarszczki.
•Ma działanie odżywcze i lekko ściągające.
•Regeneruje drobne uszkodzenia skóry spowodowane czynnikami zewnętrznymi.
•Aplikowany miejscowo uzupełnia niedobory kwasów tłuszczowych.
•Zapewnia ładny wygląd i wytrzymałość paznokciom i skórkom.
•Dodaje blasku i elastyczności zniszczonym włosom. (Jego intensywny kolor może delikatnie zabarwić jasne włosy, więc przed aplikacją należy przeprowadzić test na małym paśmie, lub stosować w mieszance z innym olejem.)
•Może być stosowany jako dodatek do kosmetyków wzbogacający ich formułę.

2.jpg

Ze względu na wyjątkowy skład nadaje się do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza suchej, normalnej, zmęczonej i z oznakami starzenia. W oleju dominują niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym omega-6 (39%), zapobiegające utracie wody z naskórka, działające łagodząco na skórę podrażnioną i zmiękczająco na jej szorstkie partie.  Olej z pestek truskawek zawiera też bardzo wysokie stężenie NNKT omega-3 (237%) o silnym działaniu przeciwzapalnym i bardzo wysokie stężenie naturalnych tokoferoli – czyli witaminy E, znanej jako witamina zdrowia i młodości oraz karotenoidów – witaminy A. W oleju z pestek truskawek występuje podobnie jak w oleju z pestek malin kwas elagowy – bardzo silny antyoksydant chroniący przed degeneracją DNA i zapobiegający nowotworom. Niska zawartość kwasu oleinowego (16% omega-9) i nasyconych kwasów tłuszczowych (6%) czyni olejek przyjazny skórze tłustej.

3.jpg

*Właściwości*
•Posiada ciemnozielony kolor.(może barwić)
•Charakterystyczny, lekko słodkawy zapach truskawek.
•Odporny na jełczenie.
•Lekki i przyjemny w stosowaniu.
•Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu
•Nadaje się pod makijaż
•Po otwarciu zaleca się przechowywać go w lodówce.
•Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

*Zawiera*
Zawiera:
•80% niezbędnych kwasów tłuszczowych, głównie linolenowy i linolowy
•tokoferole
•antyoksydanty
•kwas elagowy - wykazujący działanie ochronne, regeneracyjne i zabezpieczające przed mutacja genów - przeciwnowotworowy
•witaminy A i E

*Skład*
100% olej z pestek truskawki zimno tłoczony. Produkt nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Przebadany dermatologicznie.

Jeden z lepszych olejków jakie stosowałam!!!
Pokaż wszystkie (31) ›